• +31(6)48522351
  • info@latindanceexperience.nl

Urban Kiz lessen Lelystad

Virgile en Juneline Latin Dance Company Urban Kizz License2Kizz Lelystad

Urban Kiz lessen Lelystad

Urban Kiz lessen Lelystad weer van start! Wat is Urban Kiz nu precies en is het Kizomba? Wie zijn de docenten en wanneer kan je starten? Voor antwoord op al deze vragen over Urban Kiz en de lessen in Lelystad bij Latin Dance Company lees je snel verder.

Lessen

Op 23-6-2021 starten we een 4 weeks cursus blok Urban Kiz lessen Lelystad voor beginners en ook voor Intermediate en hoger niveau bij Latin Dance Company. Heb je interesse dan kan je een gratis tickets kopen om aan te geven dat je mee zou willen doen. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben gaan we daadwerkelijk van start.

Klik hier voor:  Beginners ticket  – Intermediate en hoger ticket  –  Lesrooster en prijzen 2021

Docenten

Virgile License2Kizz Urban Kiz Lelystad

 

 

 

 

 

Urban Kiz lessen Lelystad hiervoor zijn de docenten Virgile & Juneline weer present. Virgile en Juneline zijn geen onbekende in de Urban Kiz scene in Nederland maar ook buiten ons land en zelfs buiten Europa zijn zij geen onbekende. Vele festivals organisatoren van Australië tot China nodigen deze docenten uit om lessen te verzorgen. In dit nieuwsbericht is een video van Virgil en Juneline tijdens een van deze festivals terug te vinden.

Juneline License2Kizz Urban Kiz Lelystad

 

 

 

 

 

Ook zijn zij oprichters van Dansschool License2kizz (ook wel L2K genoemd) verzorgen sinds twee jaar de Urban Kiz lessen bij Latin Dance Company in Lelystad. Virgile en Juneline richten hun dansschool op in 2016 in Almere en in 2018 kwam ook Amsterdam daarbij. L2K is gespecialiseerd in Urban Kiz, Bodymovement, Body Expression en Ladies’styling. Beide docenten Virgile en Juneline hebben kennis en ervaring in Kizomba waar de dans vandaan komt. Maar ze geloven dat er meer te uiten was in Urban Kiz en wilden hun visie daarop met iedereen uitbreiden.

Bij L2K richten we ons meer op de techniek van leidinggeven en volgen in Urban Kiz. We willen betere dansers in de scene creëren door het verschil tussen het nieuwe en het oude te laten zien en uit te leggen. Daarom hebben we onze focus meer gericht op het oefenen van bepaalde principes in plaats van alleen de stappen van combinatie uit te leggen.

Website LicenseKizz

 

Wat is Urban kiz en is het Kizomba?

Urban Kiz  is een koppeldans afgeleid van Kizomba. De oorsprong is net als voor vele andere dansen begonnen toen het de grens van Angola over ging naar verschillende landen voornamelijk Portugal, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje tussen 1980-2003. Het werd voor het eerst gepopulariseerd op sociale mediasites zoals YouTube en Vimeo. Urban  Kiz werd echter ergens tussen 2012 en 2014 in Parijs, Frankrijk opgericht. De dans ging nog steeds onder verschillende namen, zoals Kizomba 2.0, French Style Kizomba, New Style Kizomba, omdat er geen consensus werd bereikt over een definitieve naam. De dansstijl is beïnvloed door  Ghettozouk  en remixt met R&B, Rap, Dance en Hip Hop. De nieuw gecreëerde dans werd nog steeds verkocht als Kizomba, hoewel het volledig veranderde van Kizomba.  Na gevechten in 2015 werd de nieuwe naam Urban Kiz  gecreëerd en publiekelijk aangekondigd.  Hoewel er enige controverse is over de oorsprong van de stijl, wordt algemeen aanvaard dat het merk Urban  Kiz  in Parijs werd geïntroduceerd.

De Urban staat dus voor de RnB-gerelateerde muziek (Ghetto-Zouk) waarop gedanst werd en de Kiz  is er alleen om te laten zien dat het beïnvloed werd door Kizomba. Urban  Kiz  is niet de korte vorm voor Urban Kizomba, maar helaas misbruiken velen de  Kiz  om hem nog steeds als Kizomba te verkopen. Naarmate de muziek veranderde, maakten de dansers nieuwe interpretaties over hoe ze naar deze muziek moesten gaan. Het belangrijkste verschil met Urban  Kiz  is dat de dansers over het algemeen meer afstand tussen hen houden en vaak niet de borst-borst verbinding hebben zoals gebruikelijk is bij Kizomba. De benen zijn recht en de energie is anders met veel meer lichaamsspanning in Urban  Kiz. De gemaakte figuren vereisen vaak ook beweging langs rechte lijnen of alleen van richting veranderen onder loodrechte hoeken of omkeringsrichting.  Pivots en pirouettes van de dame komen ook vaker voor in Urban  Kiz  dan in Kizomba, hoewel ze wel in Kizomba en vooral in Semba voorkwamen (Kizomba was voornamelijk afgeleid van Semba-invloeden), maar niet zo veel, omdat het borst-borstframe het niet zoveel toestond. De Urban  Kiz-muziek  heeft veel dynamische tempowisselingen, met overgangen naar een langzamer tempo (brug in muziek), versnellingen en pauzes.   Contratempo’s  worden ook vaak uitgevoerd en bij voorkeur in synchronisatie met de Urban  Kiz en Ghetto-Zouk-beat. De Urban  Kiz  kenmerkt zich ook door dansen op een lijn en schijnbewegingen van de benen van mannen en de heupbewegingen of knallen van dames, vooral op tarraxinha-muziek. Kizomba is compleet anders omdat de Kizomba-muziek sneller is dan  Getto-Zouk en vraagt om continue beweging met minder pauzes, cirkelvormig en je danst meer geaard met zachte knieën. Maar Kizomba wordt ook gedanst op Ghetto-Zouk, maar anders dan door Urban  Kiz  dansers.

UPDATE: 19-6-2021 helaas zijn er nog te weinig inschrijvingen om van start te gaan. In September staat Urban Kiz zeker weer op het rooster.

admin

Geef een reactie